Hoe kies je de juiste grasmaaier?

Terug naar Nieuws
elektrische grasmaaier

Hoe kies je de juiste grasmaaier?

Welke grasmaaier voor jou het meest geschikt is hangt af van een aantal verschillende factoren. Hieronder noemen wij de meest belangrijke factoren om rekening mee te houden tijdens het uitzoeken van een nieuwe grasmaaier. Ook geven wij er een toelichting bij zodat je precies weet waarom het belangrijk is om hier rekening te houden tijdens het uitzoeken van een grasmaaier.

De oppervlakte van het gazon

De oppervlakte van het gazon is misschien wel het belangrijkste punt om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe grasmaaier. Want je wilt niet 2000m2 gras met een kooimaaier maaien. En een zitmaaier kopen om 400m2 bij te houden is zonde.
Om meer duidelijkheid te geven over welke grasmaaiers bij de verschillende formaten gazons passen hebben we de gazons ingedeeld in drie categorieën.

Kleine gazons (tot 200 vierkante meter)

Voor kleine gazons raden wij aan om een grasmaaier op accu te kopen. Een grasmaaier op accu heeft als voordeel dat er geen benzine in hoeft. Ook heb je tijdens het gebruiken van een accu grasmaaier nooit meer last van kabels en is het zeer milieuvriendelijk. Als je niet afhankelijk wilt zijn van een accu die opgeladen moet worden, is het ook mogelijk om te kiezen voor een elektrische grasmaaier. Wil je om wat voor reden dan ook geen grasmaaier op stroom? Dan kun je altijd nog kiezen voor een kleine grasmaaier op benzine. Voor zeer kleine gazons kun je ook een kooimaaier kiezen. Kooimaaiers zijn kleine hand aangedreven maaimachines.
Wij raden voor kleine gazons grasmaaiers aan met een maaibreedte tussen de 32 en 40 cm.

➤ Naar accu grasmaaiers

Gemiddelde gazons (200 tot 600 vierkante meter)

Voor gemiddelde gazons raden wij aan om te kiezen voor een elektrische grasmaaier. Elektrische grasmaaiers zijn net als accu grasmaaiers zeer milieuvriendelijk. En, je hoeft een elektrische grasmaaier nooit op te laden of bij te vullen. Als je niet wilt werken met een grasmaaier waar een kabel aan zit, zijn er ook accu en benzine grasmaaiers die geschikt zijn voor gemiddelde gazons.
De optimale maaibreedte voor gemiddelde gazons ligt tussen de 40 en 52 cm.

➤ Naar elektrische grasmaaiers

Grote gazons (vanaf 600 vierkante meter)

Voor grote gazons raden wij aan om een krachtigere grasmaaier aan te schaffen. Bij voorkeur een op benzine. Benzine grasmaaiers leveren namelijk prestaties waar de meeste elektrische en accu grasmaaiers nog niet tegen op kunnen. Dus heb je een groot gazon, kies dan voor een sterke grasmaaier, het liefst met een breed maaidek van boven de 50 cm.

➤ Naar benzine grasmaaiers

Extra grote gazons

Voor extra grote gazons raden wij aan om te kiezen voor een zitmaaier. Hiermee kun je snel en gemakkelijk grasmaaien. Ook leveren wij robotmaaiers die in staat zijn om grote gazons bij te houden.

➤ Naar grasmaaiers

Jouw situatie

Een andere reden om voor een bepaalde soort grasmaaier te kiezen kan je situatie zijn. Hieronder noemen wij een aantal situaties waarin je het beste kunt kiezen voor een bepaalde soort zitmaaier.

Mindervaliden 

Indien je mindervalide bent, kan het lastig zijn om met een duwmaaier te maaien. Als je zonder hulp je gazon wilt bijhouden dan zijn er twee goede opties. Je kunt namelijk kiezen om het gazon zelf te maaien met een zitmaaier. Bij het kopen van een zitmaaier voor mindervaliden zijn er echter wel een aantal aandachtspunten. Zo wil je als je zeer slecht ter been bent geen voet hydrostaat maar een hand hydrostaat. Ook moet je wel in staat zijn om op de zitmaaier te gaan zitten en om te blijven zitten.
De tweede optie is om te kiezen voor een robotmaaier. Robotmaaiers zijn zeer handige kleine machines die geprogrammeerd worden om het gazon automatisch bij te houden.

➤ Naar zitmaaiers
➤ Naar robotmaaiers

Een druk bestaan

Voor mensen die het te druk hebben om regelmatig gras te maaien raden wij aan om een robotmaaier te kopen. Zodra de robotmaaier geprogrammeerd is, heb je er vrijwel geen omkijken meer naar en wordt het gazon altijd netjes onderhouden. Op deze manier kun je meer tijd besteden aan leuke dingen en werk.

Tot slot

Er is er veel keuze in grasmaaiers. Als je overweldigd bent door het grote aanbod of er gewoon simpelweg niet uit komt, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn gespecialiseerd in tuin- en parkmachines en helpen je graag verder.

Heeft dit artikel je geholpen?

Vergeet dan niet om het te delen!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws