Welke grasmaaier past bij jouw tuin?

Terug naar Nieuws

Welke grasmaaier past bij jouw tuin?

Een mooi gazon is de droom van menig tuinliefhebber. Om het gras netjes kort te houden, heb je een goede grasmaaier nodig. Maar welke grasmaaier moet je nou kiezen? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van vier verschillende soorten grasmaaiers: de elektrische grasmaaier, de benzine grasmaaier, de accu grasmaaier en de handgrasmaaier.

De handgrasmaaier

De handgrasmaaier is de meest traditionele en eenvoudige manier om je gazon te maaien. Het is een duurzame en milieuvriendelijke optie, omdat het geen brandstof nodig heeft. In plaats daarvan werkt de handgrasmaaier op basis van je eigen spierkracht. Een handgrasmaaier is relatief goedkoop en vraagt weinig onderhoud. Het nadeel is echter dat het veel inspanning kost en daarmee niet echt geschikt is voor grotere tuinen.

De elektrische grasmaaier

De handgrasmaaier is de meest traditionele en eenvoudige manier om je gazon te maaien. Het is een duurzame en milieuvriendelijke optie, omdat het geen brandstof nodig heeft. In plaats daarvan werkt de handgrasmaaier op basis van je eigen spierkracht. Een handgrasmaaier is relatief goedkoop en vraagt weinig onderhoud. Het nadeel is echter dat het veel inspanning kost en daarmee niet echt geschikt is voor grotere tuinen.

De benzine grasmaaier

Een benzine grasmaaier is een krachtige optie die geschikt is voor grotere gazons en tuinen. Het is de meest flexibele optie omdat er geen snoer nodig is. Benzine grasmaaiers hebben ook een sterkere motor dan de meeste elektrische modellen, wat resulteert in sneller en efficiënter maaien. Het nadeel is echter dat benzine grasmaaiers meer onderhoud vergen en duurder zijn dan de andere opties. Bovendien is het gebruik van benzine schadelijk voor het milieu en kan het veel lawaai maken.

De accu grasmaaier

Een accu grasmaaier combineert de voordelen van zowel de elektrische als de benzine grasmaaier. Het heeft de flexibiliteit van een benzine grasmaaier, maar is milieuvriendelijker dan zijn benzine tegenhanger omdat het geen uitlaatgassen produceert. De accu grasmaaier heeft ook geen snoer, waardoor je gemakkelijk overal op je gazon kunt maaien. Het nadeel is dat het gebruik van de accu beperkt is en naarmate de accu leger is, de kracht kan afnemen.

De zitmaaier

Naast bovenstaande grasmaaiers is er ook nog de zitmaaier. Deze is uitermate geschikt voor de grotere gazons. Het is een handige en comfortabele manier om je grote gazon te maaien. Zitmaaiers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen variëren van kleine modellen voor kleine gazons tot grote modellen voor professioneel gebruik. Bij het kiezen van een zitmaaier is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je gazon, het vermogen van de motor en de snijbreedte. Zitmaaiers zijn meestal duurder dan andere soorten grasmaaiers, maar ze kunnen een goede investering zijn als je een groot gazon hebt.

Welke grasmaaier past bij jou en je tuin?

Bij het kiezen van de juiste grasmaaier voor jouw gazon zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Zo kijk je als eerste naar de grootte van je gazon, de gewenste maaicapaciteit, het budget en de persoonlijke voorkeur. Wij zetten de verschillende type tuinen en bijpassende grasmaaiers voor je op een rijtje.

Klein gazon

Bij een klein gazon is een handmaaier vaak voldoende. Een handmaaier neemt ook nog eens veel minder ruimte in beslag en is daardoor gemakkelijk op te bergen in een kleine tuin. Let wel op dat je regelmatig je grasmaait, hoe hoger het gras hoe inspannender het maaien met een handgrasmaaier wordt.

Middelgroot gazon

In een middelgroot gazon wordt de keuze al wat meer bepaald door je persoonlijke voorkeur. Vind je een beetje inspanning niet erg? Dan kun je ook met een handgrasmaaier je gazon maaien. Zie je dat niet helemaal zitten, dan heb je de keus tussen een elektrische of een accu grasmaaier. Als je voldoende stroommogelijkheden hebt en een beetje handig bent met het snoer, is een elektrische grasmaaier een goede oplossing. Heb je geen stroom bij de hand, of wil je geen gedoe met een snoer, dan kun je kiezen voor een accu grasmaaier. Kijk dan wel goed naar de capaciteit van de accu en schaf desnoods een tweede accu aan om in één keer je gazon te kunnen maaien.

Groot gazon

Voor een groot gazon valt de keuze vaak al snel op een benzine grasmaaier. Dit type grasmaaier is zeer geschikt om grotere gazons mee te maaien en ze maaien ook nog eens probleemloos door hoog gras. Nadeel is wel dat ze veel geluid maken en niet erg milieuvriendelijk zijn vanwege de uitstoot. Bij een groot gazon kun je ook overwegen om een zitmaaier aan te schaffen, deze komen in verschillende uitvoeringen waaronder ook met accu.

Jouw grasmaaier koop je bij Tuintechniek A7

Bij Tuintechniek A7 vind je alle soorten grasmaaiers. Onze medewerkers adviseren je graag zodat jij met de beste grasmaaier naar huis gaat. Neem een kijkje in onze webshop of kom langs in onze winkel.

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws